Ολυμπιακός: Στο προσκήνιο της Νάπολι ξανά ο Τσιμίκας

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει με τη μέχρι στιγμής παρουσία του στον Ολυμπιακό και με τις εμφανίσεις του έχει εκτοξεύσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι αναμφίβολα ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας.

Ο Τσιμίκας πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις, αποτελεί αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας και με τις αγωνιστικές του επιδόσεις έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα αρκετών ομάδων από το εξωτερικό. Ο 23χρονος αριστερός μπακ έχει μετρήσει μέχρι στιγμής 37 συμμετοχές και ιδίως με την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στα κορυφαία μπακ της Ευρώπης.

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, ομάδες από το εξωτερικό τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Μία από αυτές είναι η Νάπολι. Η ιταλική ομάδα έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του και κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο η μετακίνησή του δεν είχε ολοκληρωθεί μιας και δεν τα είχε βρει με τους “Ερυθρόλευκους”.

Ωστόσο, το όνομα του μπακ από τη Θεσσαλονίκη παραμένει στο προσκήνιο της Νάπολι. Αυτή τη στιγμή, η Νάπολι έχει μόνο τον Μάριο Ρουί που μπορεί να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση, αφού η επάνοδος του Γκουλάμ καθυστερεί εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Έτσι είναι έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση ενός μπακ και να προσφέρει στους Πειραιώτες περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ώστε να τον κάνει δικό της. Ο Τσιμίκας βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας και μάλιστα το προφίλ του ιντριγκάρει τόσο το προπονητικό τιμ των Ιταλών όσο και τη διοίκηση.

Όμως από την πλευρά τους, οι “Κόκκινοι” κοστολογούν τον ταλαντούχο αμυντικό με ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων θα κρατήσουν αρκετά, καθώς η απόσταση αγγίζει τα πέντε εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος της Νάπολι αυτή τη φορά φαίνεται διατεθειμένος να φτάσει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό και όταν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να καταθέσει πρόταση που να μην μπορεί να αρνηθεί ο ελληνικός σύλλογος.

Επίσης ακόμη ένας παίκτης που έχει πέραση στο εξωτερικό είναι και ο Ζοσέ Σα. Για τον Πορτογάλο τερματοφύλακα έχουν δείξει ανεπίσημο ενδιαφέρον ομάδες από την Αγγλία και δείχνουν διατεθειμένες να κινηθούν για τη μεταγραφή του. Ο Σα δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και εφόσον ικανοποιηθούν οικονομικά οι Πειραιώτες μόνο τότε θα αποτελέσει παρελθόν.

Leave a Reply