Το μουσείο του Ολυμπιακού

Ο πάντα πρωτοπόρος Ολυµπιακός έχει καταφέρει πολλά: Πρωταθλήµατα, Kύπελλα, διακρίσεις και έχει συµβάλει τα µέγιστα στην αναβάθµιση του ελληνικού αθλητισµού. Ωστόσο, στοιχηματίζουμε πως η πιο σηµαντική κατάκτηση είναι η αγάπη και η στήριξη του κόσµου, σε κάθε στιγµή της µακρόχρονης διαδροµής του.

Ο Ολυμπιακός στις 14 Μαΐου 2006 ίδρυσε το μουσείο του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κόσµο του, αλλά και σε κάθε φίλαθλο, σε κάθε πολίτη, να συνειδητοποιήσει ότι η ιστορία είναι ένας ευχάριστος και ασφαλής τρόπος να «ταξιδεύεις» στο παρελθόν, στο παρόν, αλλά και στο µέλλον.

Το Μουσείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι ένας χώρος που µπορεί κανείς να µάθει για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, τις οµάδες, τους αθλητές και τον κόσµο του, τον Πειραιά, τον ελληνικό αθλητισµό, αλλά και για την ιστορία του ποδοσφαίρου και των άλλων αθληµάτων που καλλιεργεί ο σύλλογος. Το Μουσείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συλλέγει και παρουσιάζει εκθέµατα, καταγράφει, ερευνά πληροφορίες και γνώσεις τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζονται µε τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστούν την κάθε επίσκεψη µοναδική και ενδιαφέρουσα.

Ακόµη, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαλέξεις και σεµινάρια, να δει προσωρινές εκθέσεις και να συµµετάσχει σε δράσεις και εκδηλώσεις. Τα εκπαιδευτικά προγράµµατα καλύπτουν τις ανάγκες των µαθητών που θέλουν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισµό γενικότερα με τη γνώση για το παρελθόν.

Περιηγηθείτε στο μουσειακό χώρο του Ολυμπιακού μέσα από αυτό το βίντεο:

Πηγή:http://www.olympiacos.org/olympiacos-museum

 

 

 

 

Leave a Reply