Στον Ολυμπιακό για πέντε χρόνια ο Κωστή

Ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του κυπριακού πρωταθλήματος απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Ιωάννη Κωστή, ο οποίος είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής των “Ερυθρολεύκων”.

Οι Πειραιώτες εξέταζαν την περίπτωση απόκτησής του εδώ και αρκετούς μήνες και η μεταγραφή του πέρασε από χιλιάδες κύματα. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι “Κόκκινοι” ναι μεν τα είχαν βρει σε όλα με την πλευρά του νεαρού άσου, ωστόσο δεν είχαν δώσει τα χέρια με την ομάδα του τη Νέα Σαλαμίνα.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ολυμπιακός βελτίωσε την πρότασή του και ήρθε σε οριστική συμφωνία για την αγορά του 19χρονου άσου. Για να επικυρωθεί η συμφωνία, τρία στελέχη της Νέας Σαλαμίνας βρέθηκαν στη χώρα μας προκειμένου να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα βρέθηκαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του συλλόγου της Κύπρου. Οι τρεις τους έδωσαν τα χέρια με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κωστή.

Από την πλευρά του ο 19χρονος αμυντικός μέσος, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπό του, Δημήτρη Μασιά, ταξίδεψε τη Δευτέρα στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει αρχικά τα καθιερωμένα εργομετρικά και ιατρικά τεστ και στη συνέχεια να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Ο ίδιος αφού πρώτα πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις καθιερωμένες εξετάσεις, έπειτα πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ο Κωστή ανήκει πλέον και επίσημα στο ρόστερ των Πειραιωτών και θα γίνει πιάσει λιμάνι για τα επόμενα  πέντε χρόνια.

Στην πρώτη του χρονιά οι απολαβές του θα αγγίζουν τις 90.000 ευρώ. Βέβαια σε περίπτωση που καταφέρει να καταγράψει κάποια συμμετοχή, το ποσό αυτό θα ανεβεί αισθητά, μιας και στο συμβόλαιό του υπάρχουν υψηλά πριμ συμμετοχών. Ακόμη σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League, οι ετήσιες απολαβές του θα ανεβούν και άλλο.

Οι απολαβές του είναι κυμαινόμενες και εφόσον συμπληρώσει πέντε χρόνια στην ομάδα, τότε οι απολαβές του θα αγγίξουν τις 700.000 ευρώ, δίχως σε αυτή την τιμή να υπολογίζονται πριμ συμμετοχών και τίτλων. Παράλληλα στο συμβόλαιό του μπήκε οψιόν αγοράς, το ποσό της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Οι “Ερυθρόλευκοι” φαίνεται πως φροντίζουν το μέλλον τους και για το λόγο αυτό έκαναν τα πάντα, ώστε να κλείσουν τον ταλαντούχο χαφ.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες διέψευσαν ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Γιάννη Ιατρούδη. Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπρούνο κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Leave a Reply