Ολυμπιακός: Ψηλά στην λίστα οι Σκρτελ και Βαλμπουενά

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, όμως τα μεταγραφικά σενάρια δίνουν και παίρνουν γύρω από τον Ολυμπιακό. Οι “Ερυθρόλευκοι” είναι βέβαιο ότι θα κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού, ενός ακραίου επιθετικού, ενός φορ περιοχής και ενός κεντρικού μέσου.

Για τις δύο πρώτες θέσεις, οι Πειραιώτες φέρεται να έχουν ψηλά στην λίστα τους δύο γνωστούς στο ευρωπαϊκό στερέωμα ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Μάρτιν Σκρτελ και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Όσον αφορά τον Μάρτιν Σκρτελ, πρόκειται για έναν παίκτη 34 ετών, με ύψος 1,91, ο οποίος αγωνίζεται στον κέντρο της άμυνας και κατάγεται από την Σλοβακία. Ο έμπειρος στόπερ με πλούσιο βιογραφικό, καθώς μεταξύ άλλων έχει περάσει από Ζενίτ, Λίβερπουλ και Φενερμπαχτσέ, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και η περίπτωσή του απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό.

Ο Σκρτελ την τρέχουσα σεζόν φορούσε την φανέλα της Φενερμπαχτσέ, με την οποία κατέγραψε 38 εμφανίσεις και σημείωσε ένα γκολ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνει ελεύθερος, μιας και ο τουρκικός σύλλογος δεν δείχνει διατεθειμένος να ανανεώσει την συνεργασία τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Τουρκία, οι “Ερυθρόλευκοι” έχουν ήδη προσεγγίσει τον παίκτη και βάση αυτών οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Ολυμπιακός του προσφέρει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην περίοδο που βρισκόμαστε τώρα, οι Πειραιώτες έχουν το πάνω χέρι για την απόκτησή του και το θετικό είναι ότι ο Σκρτελ εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα.

Πάντως καθοριστικές εξελίξεις στην υπόθεσή του αναμένεται να υπάρξουν όταν και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα Τουρκίας.

Επίσης, ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση και του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Βαλμπουενά είναι 34 ετών, κατάγεται από την Γαλλία και μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ο έμπειρος Γάλλος την σεζόν που διανύουμε φορούσε και αυτός την φανέλα της Φενερμπαχτσέ.

Το συμβόλαιο του Βαλμπουενά ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι και παρά το γεγονός ότι η Φενέρ του κατέθεσε νέα πρόταση συνεργασίας, ο ίδιος την απέρριψε. Αυτό συνεπάγεται ότι θα μείνει ελεύθερος και το τρέχων διάστημα θα αναζητήσει τον νέο του ποδοσφαιρικό σταθμό.

Οι “Ερυθρόλευκοι” φέρετε πως έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί του και του έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα, οι Πειραιώτες δείχνουν αποφασισμένοι να του προσφέρουν διετές συμβόλαιο και οι ετήσιες απολαβές του να κυμαίνονται περίπου στο 1.500.000 ευρώ.

Και στην περίπτωση του Βαλμπουενά, όπως και στην αντίστοιχη του Σκρτελ, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν όταν οι δύο παίκτες ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με την Φενερμπαχτσέ. Πάντως στον Ολυμπιακό υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος και στις δύο περιπτώσεις.

Leave a Reply