Ολυμπιακός: Στη Σαουδική Αραβία ο Σεμπά

Το τελευταίο διάστημα ο Σεμπά επέστρεψε στον Ολυμπιακό και έπαιρνε μέρος κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας. Ωστόσο ο ίδιος είχε ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια από τους “Ερυθρολεύκους”, οι οποίοι έψαχναν ομάδα για να τον παραχωρήσουν.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο 26χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Τσονγκίνγκ Λιφάν, ομάδα της Κίνας. Ωστόσο στη Λιφάν δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με συνέπεια να καταγράψει μόλις 12 συμμετοχές, να σημειώσει τρία τέρματα και να μοιράσει δύο ασίστ. Έτσι ο σύλλογος από την Κίνα αποφάσισε να διακόψει το δανεισμό του και ο παίκτης επέστρεψε στους Πειραιώτες.

Όμως ο ακραίος επιθετικός ενημερώθηκε πως δεν υπολογίζεται από τον προπονητής της ομάδας, Πέδρο Μάρτινς, και βρισκόταν στην αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκφράσει κυρίως σύλλογοι από τη Σαουδική Αραβία. Ένας από αυτούς τους συλλόγους ήταν η Αλ Σαμπάμπ.

Ο Σεμπά δέχθηκε πρόταση από την Αλ Σαμπάμπ και μετά από διαπραγματεύσεις που είχε με την ομάδα από τη Σαουδική Αραβία πείστηκε να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της. Η Αλ Σαμπάμπ με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών. Παράλληλα οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα έχει οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη συμφωνία ωστόσο δεν έγινε ακόμη γνωστό το ποσό που θα μπει στα ταμεία των “Ερυθρολεύκων”.

Έτσι ο Σεμπά αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τους Πειραιώτες.

Ένας ακόμη παίκτης που αναμένεται να κουνήσει μαντήλι είναι ο Μάριος Βρουσάι. Ο 20χρονος εξτρέμ αναμένεται να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στη Βίλεμ με τη μορφή δανεισμού προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Οι Πειραιώτες έχουν έρθει σε πλήρη συμφωνία με τη Βίλεμ για το δανεισμό του παίκτη και το μόνο που απομένει για να ανακοινωθεί η παραχώρησή του είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Πάντως στον Ολυμπιακό πιστεύουν αρκετά στις δυνατότητες του νεαρού μεσοεπιθετικού. Για το λόγο αυτό, προτού τον παραχωρήσουν, του πρότειναν νέο συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών και ο ίδιος το αποδέχθηκε.

Leave a Reply