Ολυμπιακός: Στενό μαρκάρισμα από Γαλατασαράι σε Ομάρ

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος που πλησιάζει αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονη και καυτή για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Όσο ο Νορβηγός άσος δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό τόσο τα σενάρια για το μέλλον του φουντώνουν.

Το συμβόλαιο του 29χρονου μπακ ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Ο διεθνής μπακ έχει δηλώσει αμέτρητες φορές πως πρωταρχικός του στόχος είναι η παραμονή του στο λιμάνι και θα περιμένει τη διοίκηση να του καταθέσει επίσημη πρόταση πριν διαπραγματευτεί με άλλους συλλόγους.

Ωστόσο στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν αρκετό καιρό είχε παρουσιαστεί μεγάλη διαφορά στο οικονομικό σκέλος. Ο Ομάρ ζητούσε ένα συμβόλαιο που οι ετήσιες απολαβές του θα ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ, την ώρα που οι Πειραιώτες του πρόσφεραν περίπου 900.000 ευρώ για κάθε χρόνο του νέου του συμβολαίου.

Βέβαια η πανδημία του κοροναϊού ανάγκασε τον Νορβηγό να ρίξει τις αρχικές του απαιτήσεις, καθώς φαντάζει δύσκολο οποιαδήποτε ομάδα να του προσφέρει αυτά που ζητάει.

Όμως το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ομάρ φαίνεται πως δέχεται στενό και ασφυκτικό μαρκάρισμα από τουρκικές ομάδες. Βάση αυτών, ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει εκφράσει τόσο η Γαλατασαράι όσο και η Φενέρμπαχτσε.

Η Γαλατασαράι δείχνει πως πλέον έχει πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση του και μάλιστα του έχει καταθέσει μία άκρως δελεαστική πρόταση. Προκειμένου να πείσουν τον Νορβηγό δεξιό οπισθοφύλακα των “Ερυθρολεύκων”, η Γαλατασαράι του πρότεινε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης του προσφέρουν πριμ υπογραφής αλλά και διάφορα άλλα μπόνους που μπορεί να φτάσουν το συνολικό ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια.

Εφόσον τα δημοσιεύματα επαληθευτούν, τότε οι Πειραιώτες κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουν τον διεθνή μπακ, αφού δεν είναι σε θέση να του προσφέρουν αντίστοιχο συμβόλαιο, αλλά ούτε καν να πλησιάσουν στα οικονομικά δεδομένα της Γαλατασαράι.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά του κρατούν στάση σιγής και σύντομα θα υπάρξει νέο ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή και να φτάσουν σε οριστική συμφωνία.

Το θετικό για τους “Κόκκινους” στοίχημα πως αποτελεί το γεγονός ότι ο Ομάρ δε βλέπει με καλό μάτι μία πιθανή μετακίνησή του στη γειτονική χώρα.

Leave a Reply