Νέο… διαμάντι για τον Ολυμπιακό

Αν και διανύουμε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρώτη του καλοκαιρινή μεταγραφή. Οι “Ερυθρόλευκοι” τα τελευταία χρόνια εξετάζουν την αγορά της δεύτερης κατηγορίας στη Γαλλία προκειμένου να βρούνε νέα “διαμάντια”.

Από τη συγκεκριμένη αγορά ορισμένοι παίκτες έχουν έρθει στη χώρα μας άγνωστοι μεταξύ αγνώστων ωστόσο η εξέλιξή τους είναι εντυπωσιακή και έχουν αναδειχθεί ως πολύτιμη περιουσία του συλλόγου. Τέτοιοι παίκτες είναι οι Παπίς Σισέ και Μαντί Καμαρά.

Το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών συνεχίζει αυτή τη δουλειά και έκανε ακόμη μία “ανακάλυψη”. Αυτή τη φορά ανακάλυψε τον Ουσεϊνού Μπα και υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει μία περίπτωση ανάλογη των δύο ποδοσφαιριστών που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μπα, ο οποίος έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Σισέ. Ο Μπα είναι 23 ετών, έχει ύψος 1,92, κατάγεται από τη Σενεγάλη και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Το “καλό” του πόδι είναι το αριστερό, είναι αρκετά γρήγορος παρά το ύψος του, το δυνατό του σημείο είναι το ψηλό παιχνίδι καθώς θεωρείται δυναμικός και ανίκητος και παράλληλα διαθέτει αξιοπρεπή τεχνική κατάρτιση.

Ο υψηλόσωμος στόπερ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Γκαζελέκ Αζαξιό, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στη Γαλλία. Εκεί πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με συνέπεια να τραβήξει τα βλέμματα αρκετών συλλόγων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπα αποτελεί προσωπική επιλογή του Φρανσουά Μοντέστο και ο Ολυμπιακός ασχολείται με την περίπτωσή του εδώ και αρκετό καιρό. Οι “Ερυθρόλευκοι” κινήθηκαν άμεσα για την απόκτησή του και πρόσφεραν στη Γκαζελέκ Αζαξιό το ποσό των 500.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό, οι Πειραιώτες το είχαν διαθέσει και για την απόκτηση των Σισέ και Καμαρά. Η προσφορά τους έγινε δεκτή και ο Μπα είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο νεαρός Σενεγαλέζος βρέθηκε στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να ανακοινωθεί η μεταγραφή του. Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023.

Ωστόσο ο Μπα θα παραμείνει στην Γκαζελέκ Αζαξιό μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του και από το ερχόμενο καλοκαίρι θα ενταχθεί στο ρόστερ των “Ερυθρολεύκων”.

Leave a Reply