Νέα κρούση για Χασάν ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μετά το πέρας των αγωνιστικών του υποχρεώσεων την τρέχουσα σεζόν ξεκινάει δειλά-δειλά τον σχεδιασμό του ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πρωταρχικός στοίχημα των “Ερυθρολεύκων” αποτελεί η παραμονή ορισμένων παικτών που το μέλλον τους στον σύλλογο μόνο σίγουρο δεν θεωρείται. Εφόσον κλείσουν αυτά τα θέματα, τότε στην συνέχεια αναμένεται να κινηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ τους.

Ένας από τους παίκτες που ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μάρτινς, επιθυμεί να κρατήσει στο ρόστερ και την νέα χρονιά είναι ο Αχμέτ Χασάν Κούκα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει το θέμα παραμονής του παίκτη σε περίοπτη θέση στο μυαλό του και παράλληλα το έχει θέσει ως προτεραιότητα στην διοίκηση.

Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση το ερχόμενο διάστημα όπως όλα δείχνουν θα κάνει νέα κρούση στην Μπράγκα, ομάδα στην οποία ανήκει ο Χασάν, προκειμένου να τον αποκτήσει. Ο Χασάν την τρέχουσα σεζόν αγωνίζεται ως δανεικός στους Πειραιώτες από την Μπράγκα. Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν αγοράς, η οποία αγγίζει τα 4.500.000 ευρώ.

Έτσι ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπράγκα ανοίγει και σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Πορτογαλία οι “Ερυθρόλευκοι” θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν το αίτημα του τεχνικού τους.

Βάση των δημοσιευμάτων, οι Πειραιώτες έχουν περιθώριο ένα μήνα για να πετύχουν την οριστική συμφωνία. Στόχος της διοίκησης της ελληνικής ομάδας είναι να ρίξουν την ρήτρα αγοράς του Χασάν από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Εφόσον το ποσό φτάσει στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ή λιγότερα, τότε οι “Ερυθρόλευκοι” θα τον αγοράσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Βέβαια σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες θα παίξει το γεγονός ότι οι δύο σύλλογοι έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους μιας και η Μπράγκα έχει αποκτήσει τους Βιάνα και Φιγκέιρας από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο αυτή την στιγμή, η πορτογαλική ομάδα εμφανίζεται αμετακίνητη στις απαιτήσεις της, καθώς ένα ποσό θα καταλήξει στην Ρίο Άβε, η οποία διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης του Αιγύπτιου επιθετικού.

Πάντως τα δημοσιεύματα από την Ιβηρική χερσόνησο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Μπράγκα οφείλει ακόμη χρήματα στους Πειραιώτες από την απόκτηση του Βιάνα. Εφόσον αυτά επαληθευτούν τότε ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε θέση ισχύος για την απόκτηση του 26χρονου φορ.

Από την πλευρά του, ο Χασάν επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο λιμάνι και φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες σε νέο συμβόλαιο, εφόσον βέβαια αυτοί έρθουν σε πλήρη συμφωνία με την Μπράγκα.

Εξελίξεις στο θέμα παραμονής του στον Ολυμπιακό αναμένεται να υπάρξουν το προσεχές διάστημα όταν και θα ξεκινήσει εκ νέου ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων.

Ο Χασάν την τρέχουσα σεζόν κατέγραψε 32 συμμετοχές, πέτυχε 15 τέρματα και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Leave a Reply