Αντώνης Νικοπολίδης – Η σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού

Το καλοκαίρι του 2004, ο Ολυμπιακός βρίσκονταν σε αναζήτηση τερματοφύλακα. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αλλάξει πολλά πρόσωπα κάτω από τα δοκάρια, αλλά κανένα από αυτά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και να πείσει προπονητή και φιλάθλους, πως δικαιούται να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης προέρχονταν από την κατάκτηση του Euro 2004 με την Εθνική ομάδα, ενώ τα είχε “σπάσει” με τον Παναθηναϊκό, οπότε η προσέγγιση του Έλληνα τερματοφύλακα στοίχημα πως ήταν πιο εύκολη για τον Ολυμπιακό.

Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από την Πορτογαλία, ο Νικοπολίδης ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, και παρά τις πρώτες αμφισβητήσεις, κατάφερε με την αξία του και τις επιδόσεις του, να γίνει για πολλά χρόνια ο “Κέρβερος” της εστίας του Θρύλου.

Ο διεθνής τερματοφύλακας γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1971 στην Άρτα και η πρώτη ομάδα στο βιογραφικό του ήταν η Αναγέννηση Άρτας. Το 1989 πήγε στον Παναθηναϊκό, όπου και έμεινε μέχρι και το 2004, όταν και φόρεσε τα “ερυθρόλευκα”.

Αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Αντώνης Νικοπολίδης έφτασε στην κατάκτηση έξι πρωταθλημάτων, από τα οποία τα πέντε συνεχόμενα. Επίσης, είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα νταμπλ στην καριέρα του.

Το 2010 ο Αντώνης Νικοπολίδης είχε αποφασίσει αν σταματήσει την καριέρα του, αλλά ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, του άλλαξε γνώμη. Τελικά αγωνίστηκε για έναν ακόμη χρόνο και αποχαιρέτησε τους φιλάθλους με ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Μετά το τέλος της επαγγελτικής του καριέρας ο Νικοπολίδης ακολούθησε την… προπονητική και έμεινε στον Ολυμπιακό ως βοηθός του Λεονάρντο Ζαρντίμ και εν συνεχεία του Μίτσελ. Τον Μάρτιο του 2015, ο Νικοπολίδης αποχώρησε οριστικά από το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού και ανέλαβε την Εθνική Ελπίδων.

Leave a Reply