Περιοριστικοί όροι στον Μαρινάκη

Όπως αναμένονταν, ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, επισκέφτηκε τον Ανακριτή, την Πέμπτη, 18/6/2015, για να απολογηθεί για τη συμμετοχή του στην “εγκληματική οργάνωση”, η οποία φέρεται να υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού παρέμεινε στο γραφείο του κυρίου Ανδρεάδη για περισσότερες από έξι ώρες και μετά την απολογία του, του ασκήθηκαν περιοριστικοί όροι. Σύμφωνα με τη γνώμη του Ανακριτή, λοιπόν, στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο (μέχρι τη δίκη της υπόθεσης), επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος θα πρέπει να δίνει το “παρών” στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού στην απολογία του έκανε λόγο για σκευωρία και πόλεμο εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά και του ιδίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως κάποιοι χρησιμοποιούν τα Μέσα για να κάνουν κακό στον ίδιο και στην ομάδα. Επιπλέον, ο κύριος Μαρινάκης τόνισε πως οι κατηγορίες δε στοιχειοθετούνται από πουθενά, ενώ έκανε λόγο και για τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίες άλλαξαν το τελευταίο διάστημα.

Η υπόθεση αυτή στοίχημα πως θα φέρει εξελίξεις στην προεδρεία του Ολυμπιακού, αφού το πιθανότερο είναι ο κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης να παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει στην ομάδα του Πειραιά. Πάντως, με δήλωση του ίδιου, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της ομάδας, αφού η απόφαση αυτή δεν έχει σχέση με το αξίωμα που κατέχει. Σε περίπτωση, όμως, που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το πιθανότερο είναι τη θέση αυτή να αναλάβει ο Γιάννης Βρέντζος, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα συνεχίσει να έχει στην κατοχή του τις μετοχές της ομάδας.

Όσον αφορά τα νέα του ποδοσφαιρικού τμήματος, λογικό είναι οι εξελίξεις να έχουν “παγώσει” τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παρόλα αυτά, τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Ελλάδα ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού. Οι δύο πλευρές φαίνεται να τα έχουν βρει σε όλα και ο Πορτογάλος μπορεί να έρθει στην Αθήνα ακόμη και την Παρασκευή, 19/6/2015, για να επισημοποιήσει τη συνεργασία του με τους “ερυθρόλευκους”.

Στον Ολυμπιακό, με δεδομένο πως ο προπονητής δεν έχει έρθει ακόμη, δε βιάζονται για να κινηθούν για την απόκτηση παικτών, προτού εξασφαλίσουν την έγκρισή του. Παρόλα αυτά, τα ονόματα παικτών συνεχίζουν να μονοπωλούν το ρεπορτάζ της ομάδας. Ο Μουνιέ της Μονπελιέ βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα και το πιθανότερο είναι την επόμενη σεζόν να φοράει τα “ερυθρόλευκα”. Αυτό έγινε γνωστό και από τον Πρόεδρο της γαλλικής ομάδας, ο οποίος τόνισε πως από τη νέα χρονιά ο παίκτης θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, η απόκτηση του Ζόνατας δείχνει να δυσκολεύει πολύ, αφού για τον παίκτη έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλές ομάδες από “μεγάλα” πρωταθλήματα. Μία από αυτές είναι και η Νάπολι, η οποία έχει προβάδισμα στην απόκτηση του παίκτη. Αρνητική τροπή φαίνεται να παίρνει και το σενάριο απόκτησης του Ζινιάκ, αφού ο Γάλλος τα έχει βρει με την Τίγκρες και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μεξικό. Για τον τελευταίο ο Ολυμπιακός είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον, αλλά ο παίκτης δεν έδειξε “ζεστός” για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Από την άλλη, έντονο παραμένει γι’ άλλη μία χρονιά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον αμυντικό Νέτο. Ο παίκτης της Ζενίτ έχει μπει στο στόχαστρο της ελληνικής ομάδας εδώ και καιρό, αλλά η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τέλος, ο Αλεσάντρο Πάτο το πιθανότερο είναι να μην απασχολήσει ξανά τον Ολυμπιακό, αφού η δικαστική διαμάχη που είχε με την ομάδα του έβγαλε νικήτρια τη δεύτερη και ο παίκτης θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Σάο Πάολο, όντας δανεικός από την Κορίνθιας, στην οποία και ανήκει!

Leave a Reply