Ο Κριστιάν Καρεμπέ στον Ολυμπιακό

Ο Κριστιάν Καρεμπέ στοιχηματίζουμε πως αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε αξία παίκτες που αγωνίστηκαν στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πριν έρθει στον “Θρύλο”, ο Γάλλος αμυντικός μέσος είχε κατακτήσει τα πάντα, αφού μετρούσε ήδη 2 Champions League, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο, 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο και 1 Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι του 2001, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού εκείνη την εποχή, Σωκράτης Κόκκαλης, έψαχνε ένα όνομα που θα κάνει γκελ στον κόσμο της ομάδας. Το όνομα του Κριστιάν Καρεμπέ ήταν στη λίστα και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν, αφού ο Γάλλος ήθελε να αποχωρήσει από τη Μίντλεσμπρο, στην οποία αγωνίζονταν τότε.

Τελικά, μετά από διάστημα δύο εβδομάδων, οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος και στις 16 Ιουλίου 2001 ο Κριστιάν Καρεμπέ συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2 + 1 ετών.

Την επόμενη κιόλας ημέρα ο Κριστιάν Καρεμπέ έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τον υποδέχτηκαν χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας.

Η πορεία του με την “Ερυθρόλευκη” φανέλα

Ο Κριστιάν Καρεμπέ αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 99 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για διάστημα 3 χρόνων (2001 – 04). Σε αυτά μπορεί να σημείωσε μόλις τρία γκολ, αλλά η δουλειά του στο γήπεδο δεν ήταν να σκοράρει.

Η ηγετική του παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας και οι εκπληκτικές του εμφανίσεις σε πολλά παιχνίδια, τον έκαναν έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτες της “Ερυθρόλευκης” εξέδρας.

Το πάθος του ξεχείλιζε όταν αγωνίζονταν και τρανό παράδειγμα ήταν η αξέχαστη… έκρηξη του απέναντι στον Γιάννη Οκκά, όταν ο Κύπριος του έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η αντίδραση του Καρεμπέ, βέβαια, ήταν λανθασμένη, αφού από τα νεύρα του δε γλίτωσε ούτε ο Παντελής Καφές. Βέβαια, για τη συμπεριφορά του αυτή ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια.

Η αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό

Το 2004 ο Κριστιάν Καρεμπέ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, αφού αρνήθηκε τη μονοετή ανανέωση που του προσέφερε η ομάδα. Στη συνέχεια πήγε στη Σερβέτ στην Ελβετία, ενώ σε μικρό χρονικό διάστημα επέστρεψε στη Γαλλία και στη Μπαστιά, όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Το νέο πόστο του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

Από το 2013 ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι Σύμβουλος Στρατηγικής του Ολυμπιακού, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε ό,τι έχει να κάνει με θεσμικά θέματα.

Leave a Reply