Ολυμπιακός: Όχι σε Κίνα για Γκιγιέρμε

Παρά την αγωνιστική απραξία τον τελευταίο καιρό, στα γραφεία του Ολυμπιακού συνεχίζουν να φτάνουν προτάσεις για την παραχώρηση βασικών ποδοσφαιριστών. Αρκετοί παίκτες των “Ερυθρολεύκων” έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό, ωστόσο η διοίκηση εξακολουθεί να απορρίπτει τη μία πρόταση μετά την άλλη.

Πριν λίγες ημέρες, σύλλογος από την Κίνα έκανε επίσημη κρούση για την απόκτηση του Γκιγιέρμε. Η κινέζικη ομάδα προκειμένου να πείσει τους Πειραιώτες αλλά και τον Βραζιλιάνο χαφ έβγαλε στο τραπέζι αρκετά εκατομμύρια ευρώ ώστε οι δύο πλευρές να ενδώσουν.

Συγκεκριμένα η πρόταση που κατέθεσε στον Ολυμπιακό άγγιζε τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα πρόσφερε στον Γκιγιέρμε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως, οι “Κόκκινοι” δεν μπήκαν καν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν την πρόταση της κινέζικης ομάδας. Η απάντησή τους ήταν άμεση και τόνισαν ότι ο ποδοσφαιριστής δε πωλείται.

Ο Γκιγιέρμε αποτελεί σημείο αναφοράς στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας. Ο Βραζιλιάνος είναι ένα σύγχρονο χαφ, αφού έχει ατελείωτα τρεξίματα και βοηθάει τόσο στην ανασταλτική λειτουργία όσο και στην ανάπτυξη.

Ο 28χρονος άσος θεωρείται ένας από τους καλύτερους μέσους που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας τα τελευταία χρόνια και η διοίκηση δε θέλει σε καμία περίπτωση να τον χάσει.

Ο ίδιος έχει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και στοίχημα της διοίκησης αποτελεί αναμφίβολα η παραμονή του στο λιμάνι. Για το λόγο αυτό είναι διατεθειμένη να του ανανεώσει σύντομα το συμβόλαιό του και να τον κρατήσει στην ομάδα για αρκετά χρόνια.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, όμως αυτές πάγωσαν εξαιτίας της άφιξης του κοροναϊού. Η διοίκηση σκοπεύει να του προτείνει νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και να του αυξήσει τις ετήσιες απολαβές του.

Ο Γκιγιέρμε είναι θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα, μιας και έχει προσαρμοστεί πλήρως στην Ελλάδα. Όμως οι επαφές έχουν μπει σε αναμονή λόγο της πανδημίας και θα αρχίσουν ξανά μετά το πέρασμα ου φονικού ιού.

Για τον Βραζιλιάνο μέσο, πέραν της κινέζικης ομάδας, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον σύλλογοι τόσο από το Κατάρ όσο και από την πατρίδα του.

Leave a Reply