Ολυμπιακός: Κίνηση για Μεριά η Εσπαράνς

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού ενόψει της νέας χρονιάς στοίχημα πως συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και οι υπεύθυνοι της ομάδας αναζητούν νέους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους αλλά έχουν και το μυαλό τους στους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν ιδιαίτερα ασταθής και δεν είχε αφήσει ικανοποιημένους τους “Ερυθρόλευκους” με την αγωνιστική του παρουσία.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση αποφάσισε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στην Κασίμπασα μέχρι το τέλος της σεζόν. Η χρονιά σιγά-σιγά ολοκληρώνεται ωστόσο ο 26χρονος στόπερ πολύ δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ της ελληνικής ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι Πειραιώτες αναζητούν τον επόμενο σταθμό του Μεριά, αφού σκοπεύουν να τον αποχωριστούν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό την περίπτωση του Τυνήσιου κεντρικού αμυντικού εξετάζει η Εσπαράνς, ομάδα από την πατρίδα του.

Μάλιστα βάση αυτών, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι ιδιαίτερα προχωρημένες, όμως μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Μεριά στην πατρίδα του.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Εσπαράνς δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να καλύψει το συμβόλαιο που ζητάει ο διεθνής κεντρικός αμυντικός και παράλληλα ο Μεριά αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί να γυρίσει στη χώρα του αφού θεωρεί ότι αυτή η απόφαση θα είναι πισωγύρισμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το φλερτ της Εσπαράνς με τον Μεριά κρατάει αρκετό καιρό, καθώς στο παρελθόν ο σύλλογος της Τυνησίας προσπάθησε να κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή. Δίχως όμως να τα καταφέρει. Όπως όλα δείχνουν ούτε αυτή τη φορά θα είναι σε θέση να αποκτήσει τον Μεριά και το φλερτ μόνο με θαύμα θα καταλήξει σε γάμο.

Οι “Κόκκινοι” σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν δανεικό σε ομάδα του εξωτερικού, όμως αυτή δε θα είναι η Εσπαράνς, αφού θα πρέπει η ελληνική ομάδα να πληρώσει μέρος του συμβολαίου του.

Έτσι ο Ολυμπιακός κοιτάζει κυρίως προς την αγορά της Τουρκίας, μιας και θεωρεί ότι αρκετές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το συμβόλαιο αλλά και τις φιλοδοξίες του Τυνήσιου στόπερ.

Η Κασίμπασα, στην οποία αγωνίζεται το τελευταίο εξάμηνο ο Μεριά, δε θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς και οι “Ερυθρόλευκοι” εξετάζουν το δανεισμό του σε άλλη ομάδα.

Η υπόθεσή του αναμένεται να κρατήσει αρκετό καιρό, αφού δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Μεριά να δώσει το παρών στο πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των “Κόκκινων”.

Leave a Reply