Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Η κλήρωση του Champions League στοίχημα πως δεν ήταν σύμμαχος του Ολυμπιακού, αφού τα… μπαλάκια έστειλαν τους “Ερυθρόλευκους” σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κληρώθηκαν στο 4ο όμιλο και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μάλιστα, το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο από το πρόγραμμα των αγώνων.

Η Γιουβέντους προήλθε από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και η Μπαρτσελόνα από το δεύτερο. Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως προέκυψε ισχυρός αντίπαλος και από το τέταρτο γκρουπ, αφού από εκεί προήλθε η Σπόρτινγκ.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του εντός έδρας απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και εν συνεχεία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Γιουβέντους. Την 3η αγωνιστική θα μεταβεί στην Ισπανία για να παίξει με την Μπαρτσελόνα και εν συνεχεία θα υποδεχθεί τους Καταλανούς στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Την προτελευταία αγωνιστική θα παίξει στη Λισαβόνα με τη Σπόρτινγκ και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τη “Γηραιά Κυρία” στην έδρα του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Ολυμπιακού και του 4ου ομίλου:

1η αγωνιστική (12/9):

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβόνας & Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους

2η αγωνιστική (27/9):

Γιουβέντους – Ολυμπιακός & Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπαρτσελόνα

3η αγωνιστική (18/10):

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός & Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Γιουβέντους

4η αγωνιστική (31/10):

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα & Γιουβέντους – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

5η αγωνιστική (22/11):

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ολυμπιακός & Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα

6η αγωνιστική (05/12):

Ολυμπιακός – Γιουβέντους & Μπαρτσελόνα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την Μπαρτσελόνα και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Champions League. Το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι πολύ δύσκολο, αλλά οι πιθανότητες για πρόκριση στους ομίλους του Europa League είναι μοιρασμένες.

Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για Χουανφράν

Ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση στη Λα Κορούνια για τον δεξιό μπακ Χουανφράν Μορένο και σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό, οι “Ερυθρόλευκοι” κατέθεσαν πρόταση ύψους 1,5 εκ. ευρώ και τον Φιγκέιρας για να κάνουν δικό τους τον 28χρονο παίκτη.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, πάντως, δεν επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Leave a Reply